REFA Affaldshåndbog

Indsamlingsordninger

Indsamlingsordninger for batterier, papir, glas og metal
Skraldemanden indsamler også brugte batterier og papir på din bopæl. Og over hele Lolland og Falster finder du genbrugskuber til indsamling af papir samt til drikkeemballage af glas, metal og plastik. Ved at bruge disse ordninger rigtigt, sikrer du en miljørigtig håndtering af ressourcerne.

Ny ruminddelt beholder til papir, glas og metal - ordning begynder 1. oktober 2017
Private husstande får i august-september en ny 240 liters genbrugsbeholder med to rum: Et rum til papir, et rum til glas og metal. Den nye genbrugsbeholder tømmes hver femte uge.

Du skal benytte den gamle papirbeholder, indtil du får besked fra skraldemanden om at tage den nye beholder i brug.

Gamle papirbeholdere
Den gamle beholder til papir kan du enten aflevere på genbrugspladsen, få afhentet som storskrald eller beholde og bruge til det du vil. REFA tømmer den ikke mere.

Genbrugskuber til drikkeemballage og papir

Der er opstillet flere end 400 genbrugskuber over hele Lolland og Falster - til papir og til drikkeemballage/glas. Du kan finde genbrugskuberne i større landsbyer og i byområder ved boligblokke, supermarkeder, offentlige arealer, sommerhusområder samt lystbådehavne. Vil du vide, hvor den nærmeste genbrugskube er placeret i forhold til din bopæl, så kig her og se en oversigt over REFA's genbrugskuber.

Drikkeemballage

I beholderen til drikkeemballage må du aflevere:

  • Emballageglas
  • Glasflasker
  • Plastflasker
  • Øl- og sodavandsdåser i metal

Papir

I beholderen til papir må du aflevere alle former for rent og tørt papir:

  • Aviser og ugeblade
  • Reklamer (UDEN plast eller folie)
  • Telefonbøger
  • Kuverter og karton
  • Papir (ikke madpapir)

Er genbrugskuben fyldt?!

Er KUBEN fyldt op, vil det være en stor hjælp for os, hvis du vil kontakte os, så vi hurtigt kan få kuben tømt.
Skriv til renovationsservice på renovation@refa.dk

Små batterier

Skraldemanden indsamler dine brugte småbatterier, samtidig med at vi henter din dagrenovation.

Sådan gør du

Saml dine brugte batterier, læg dem i en klar og ren plastikpose (f.eks. en frysepose), luk den og placér den på låget af din affaldsbeholder. Brug låget - det er nemt.

Hvis du selv stiller sækken frem til skraldemanden, lægger du bare batteriposen oven på skraldesækken. De batterier, vi afhenter, er såkaldte småbatterier - og de har været anvendt til f.eks. lommelygter, radioer, ure, høreapparater, lommeregnere, kameraer og småelektronik, mobiltelefoner, el-værktøj og bærbar elektronik

Du kan også tage småbatterierne med på genbrugspladsen. Batterier fra biler (akkumulatorer) kan kun afleveres på genbrugspladsen.

Du har aldrig langt til din nærmeste genbrugskube

Godt 400 REFA indsamlingskuber ligger spredt ud over hele Lolland og Falster - så du har aldrig langt til den nærmeste. Her kan du komme af med bl.a. glasemballage, dåser, flasker og papir.
Se hvor både genbrugskuber, genbrugspladser på REFA kortet.

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...