REFA Affaldshåndbog

Særlige forhold om vinteren

I vintermånederne kan det være særligt svært at indsamle dagrenovationen. Isglatte veje og kraftigt snevejr kan være svære betingelser for din skraldemand. Og det kan vare i flere dage. Forbered dig godt, hold adgangsveje fri for sne og is - og ha’ et par røde ekstrasække liggende.

Vintervejr kan påvirke afhentning af din dagrenovation

Når vinteren melder sig med sne og is, er skraldemanden afhængig af effektiv snerydning og saltning. Det gælder både på vejene, på fortovet og på adgangsvejen hen til din affaldsbeholder eller dit skraldestativ. Hvis der ikke er ryddet sne og fjernet is – eller hvis vintervejret er så voldsomt, at sneplovene ikke kan følge med - kan du ikke forvente at få tømt dagrenovation som normalt.

Hvis skraldemandens sikkerhed er i fare eller der er risiko for at skraldebilen kører fast, vil der ikke blive tømt dagrenovation som planlagt.

Hold adgangsvejen fri - fjern sne og is

Er du husejer, skal du give skraldemanden en håndsrækning og holde adgangsvejen til din affaldsbeholder fri for sne og is. Hvis sneploven har været forbi, så husk at skrabe snevolden væk! Det er ikke bare en pligt, det er også hjælp til selvhjælp.

Når skraldemanden melder pas

Hvis du har ryddet sne og is på din ejendom, men alligevel ikke får tømt dagrenovation, er det fordi skraldemanden har vurderet, at det generelt er uforsvarligt eller umuligt at køre i det område, hvor du bor.

I det tilfælde må du vente til skraldemanden prøver igen - eller til næste normale tømning. Indtil da vil det være tilladt at stille affald i plastsække ved siden af din affaldsbeholder. Da der er tale om en særlig situation, er der ikke noget krav om, at du skal bruge de autoriserede røde ekstrasække.

Hvis vinteren bider sig fast

Hvis vinteren kommer med sne- og isglatte veje, så er REFA klar til at informere om eventuel uregelmæssig tømning af dagrenovation. På forsiden af hjemmesiden kan du dagligt få frostklare meldinger, hvis skraldemanden må opgive at komme frem på grund af sne og glatte veje.

  • Lyt til Radio Sydhavsøerne
  • Hold dig orienteret på www.refa.dk

I ekstreme situationer vil der i berørte områder helt ekstraordinært blive mulighed for at aflevere dagrenovation på genbrugspladsen. Dagrenovation og affald til genbrug skal altid holdes adskilt, og nødløsningen på genbrugspladsen stopper, så snart tømningen af dagrenovation igen er normal.

I ekstreme situationer kan grundejerforeninger eller grupper af borgere også arrangere opsamlingssteder for dagrenovation. Det kan være et centralt placeret sted ved en større vej, hvor der ryddes for sne og is. Denne mulighed er åben for alle, men kræver en aftale med REFAs kundecenter. REFA sørger for at skraldemanden bliver orienteret.

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...