REFA Affaldshåndbog

Vælg din affaldsbeholder

På Lolland-Falster findes der forskellige typer og størrelser af affaldsbeholdere til indsamling af dagrenovation. Der findes et stativ til sække på 110L, tre beholdere (140L, 180L* og 240L) og to minicontainere (400L og 660L). Du vælger selv den renovationsbeholder, der passer til din husstand. *180L kan ikke bestilles længere.

Du kan til enhver tid skifte din beholder til en anden størrelse – det koster kr. 384,- hvis du vil have, at vi kommer og bytter den. Hvis du selv har mulighed for at bytte på genbrugspladsen koster det kr. 266,-. Husk at rengøre beholderen før ombytning.

Vælger du selv at hente/udskifte beholderen, skal du udskrive, udfylde og medbringe denne blanket, og aflevere den til pladspersonalet på genbrugspladsen. Vær opmærksom på at den afhentede/byttede beholder kan være genbrug.

Du har selv ansvaret for din beholder. Hvis den går i stykker ved misligholdelse, eller bliver stjålet, er det dig, der skal erstatte den.

Sæk eller beholder

Du kan vælge imellem en 110 liters sæk og 4 forskellige beholderstørrelser samt uge- eller 14 - dagstømning for helårsbeboelser, og ugetømning eller 26/34 tømninger pr. år i sommerhuse.

Uanset hvilken beholderstørrelse du vælger, er beholderlejen med i tømningsgebyret. Bor du til leje er det udlejeren som vælger beholderstørrelse og tømningshyppighed.

I udlagte sommerhusområder, kan der tilkøbes supplerende lørdagstømninger i perioden fra den 1. april til 30. september.

Plastforinger til affaldsbeholdere

Hvis du vil undgå at rengøre din affaldsbeholder, kan du købe en plastforing til beholderen på genbrugspladsen. Plastforingen er en tynd plastsæk, som du sætter i din affaldsbeholder. Foringen forsvinder med i skraldebilen, når beholderen tømmes.

Du kan købe plastforinger til alle beholderstørrelser på genbrugspladsen.

Pris pr. rulle a 10 stk.:

Til 140 liter beholder kr. 21,-
Til 180 liter beholder kr. 26,-
Til 240 liter beholder kr. 31,-

Pris pr. rulle:

Til 400 liter minicontainer kr. 308,-

Pris pr. rulle:

Til 660 liter minicontainer kr. 328,-

(sælges kun i Nakskov og Nykøbing F.)

Affald er en ressource - og jo bedre sortering, jo bedre kan vi udnytte og genbruge de vigtige ressourcer. Læs her om REFA’s mange tilbud og ordninger.

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...