REFA Affaldshåndbog

Til- og afmelding af din renovation

Om tilmelding af renovation

REFA får automastisk besked om ny ejer ved et ejerskifte af en ejendom.
Er du ny ejer kan du kontakte REFA hvis du ønsker at ændre den eksisterende renovationsordning dvs. størrelsen på beholderen til restaffald eller hvor ofte den tømmes. Se mere her  

Alle ejendomme er tilmeldt med et grundgebyr. Køber du en ejendom uden renovationsordning, skal du huske at tilmelde en renovatonsordning, hvis der er personer tilmeldt adressen.

Om afmelding af renovation

Du skal henvende dig til Borgerservice i din bopælskommune, når du skal afmelde din husstand fra indsamling af renovation.
I henhold til både Guldborgsund og Lolland kommuners regulativer for husholdningsaffald, kan der kun ske afmelding af renovation, når en ejendom jf. de kommunale Folkeregistre står tom. Det vil sige, når der ikke er nogen personer tilmeldt på adressen.
Du skal være opmærksom på, at afmelding ikke ændrer på dit grundgebyr. Grundgebyret er obligatorisk for alle private hustande, som har en grund med en ejendom på.

Afmelding
Afmelding skal ske ved henvendelse til din kommunes borgerservice. Bor du i Guldborgsund Kommune får du udleveret en attestation som du skal sende til REFA. Bor du i Lolland Kommune sender borgerservice en bekræftelse til REFA. Afmelding sker med mindst en måneds varsel og kan ikke ske med tilbagevirkende kraft.   

Renovation kan ikke afmeldes for sommerhuse.

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...