ny genbrugsbeholder

Alle husejere på Lolland-Falster får ny genbrugsbeholder

Flere end 41.000 husejere på Lolland-Falster skal have en ny beholder til genanvendeligt affald. Den gamle beholder er kun beregnet til papir. Den nye beholder er større og ruminddelt, så den både kan bruges til glas, metal og papir.

Den nye beholder skal gøre det nemmere for borgerne på Lolland-Falster at bidrage til den nationale målsætning om 50 procent genanvendelse af husholdningsaffald i 2022.

Beholderne er under produktion. Så snart de er klar, vil de blive kørt ud til husejerne. Leveringen af de nye beholdere begynder på Lolland og slutter på Falster. Beholderne skal tages i brug, når den nye indsamlingsordning på Lolland-Falster træder i kraft 1. oktober.

- Mange husejere får beholderen i rigtig god tid, men vi håber på, at der vil være forståelse for måden at gøre det på. Det er en temmelig stor mundfuld at dele 41.000 affaldsbeholdere ud til alle hjørner af Lolland-Falster, siger REFAs direktør Mette Suhr Stoffregen.

REFA tager ikke den gamle papirbeholder med, når den nye beholder leveres, og det er der en god grund til: Den nuværende genbrugsbeholder skal nemlig benyttes indtil den nye indsamlingsordning træder i kraft. Først når husejerne får besked af skraldemanden, skal den nye beholder tages i brug. Beskeden vil blive sat på den gamle beholder og lyde: ”I dag var sidste gang vi tømte din gamle papirbeholder”.

Borgerne har tre muligheder med den gamle beholder:

• Aflevere den på genbrugspladsen
• Tilmelde afhentning af storskrald på REFAs selvbetjening
• Beholde den og bruge den til et andet formål

- Vi har skønnet, at det er den mest hensigtsmæssige måde at gøre det på. Valgmulighederne tager hensyn til, at borgernes behov og ønsker er forskellige. Nogen vil af med den gamle beholder så hurtigt som muligt, andre har måske et fornuftigt formål, at bruge den til, siger Mette Suhr Stoffregen.

Hele baggrunden for den store beholder-aktion er den nye indsamlingsordning, som træder i kraft 1.  oktober. Den nye indsamlingsordning er Lolland-Falsters bidrag til øget genanvendelse af husholdningsaffald.

- Med de nye beholdere følger også en sorteringsvejledning. Den vil stå i låget på de nye beholdere. Fremover skal vi sortere mere og sortere mere korrekt, så vi kan bidrage til at vi når de nationale mål for genanvendelse. Men alt det vil vi fortælle mere om, når vi tager de nye genbrugsbeholdere i brug, siger REFAs direktør.

Den nye beholder rummer 240 liter, den er 107,2 centimeter høj, 58 centimeter bred og har en dybde på 72,4 centimeter. Den er ruminddelt med 60 procent til papir og 40 procent til glas og metal. Den gamle beholder er kun på 140 liter.

Efter 1. oktober vil genbrugsbeholderen blive tømt hver femte uge.

August-september: 
Beholderne leveres til borgerne med besked fra REFA

I løbet af september: 
Skraldemanden giver besked om, at den nye beholder kan tages i brug

1. oktober: 
Den nye indsamlingsordning træder i kraft
De gamle beholder kan afleveres på genbrugspladserne eller bestilles afhentet som storskrald eller beholdes til eget brug.

 

Ny beholder til papir, glas og metal

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...