Pap nej tak

Pap skal på genbrugspladsen eller til storskrald

Der må ikke komme pap i den nye genbrugsbeholder. Pap skal afleveres på genbrugspladsen i papcontaineren, her kan alt rent pap afleveres. Det er også muligt at få hentet pappet som storskrald. Bestil afhentning under selvbetjening

Læs sorteringsvejledningen, den står også i den nye genbrugsbeholder.

Papir bliver mindre værd, hvis det er blandet med pap

Hvis du blander pap i genbrugsbeholderen til papir, bliver den ikke tømt. Pap forringer papirkvaliteten og dermed mulighederne for at genbruge papiret.

God sortering er godt for miljøet og for økonomien. Er papirkvaliteten for dårlig, kan REFA ikke sælge det indsamlede som papir. Det betyder mindre indtjening, hvilket i sidste ende får betydning for din regning.

 

Karton må gerne komme i genbrugsbeholderens papirrum

Karton må gerne komme i genbrugsbeholderens papirrum

Karton må gerne lægges i genbrugsbeholderens papirrum. Fibrene i karton er fine ligesom papir og kan derfor genbruges sammen med papir.

Karton er for eksempel æsker fra morgenmaden, skoæsker og rullerne fra toiletpapiret. Karton skal være helt rent, før det må afleveres til genbrug. Er der madrester af nogen slags, skal den i skraldespanden sammen med husholdningsaffaldet.

 

Riv-i-stykker-testen

Hvis æsken flosser, når den rives i stykker, er det karton. Det må gerne lægges sammen med papiret i genbrugsbeholderen.

Er der bølger i, er det pap. Pap skal på genbrugspladsen, eller bestilles afhentet som storskrald.

Er du i tvivl om din æske er pap eller karton, kan du rive den i stykker. Hvis den flosser ligesom papir, er det karton og må lægges sammen med papiret. Er der bølger, er det pap (bølgepap) og skal afleveres i papcontaineren på genbrugspladsen eller bestilles afhentet som storskrald. 

Er du stadig i tvivl, så aflever som pap.

Pap kan også genbruges, men det skal afleveres særskilt.

 

Pizzabakker skal i skraldespanden

Pizzabakker skal i skraldespanden

Pizzabakker, smørebrødsæsker, mælkekartoner, juicekartoner og anden emballage der har været i direkte kontakt med fødevarer, skal i skraldespanden.

Både pap og karton der afleveres til genbrug, skal være helt rent. Der må ikke være spor af olie, fedt eller madrester i. Er emballagen på nogen måde våd eller mærket af fødevarer, skal den i skraldespanden sammen med husholdningsaffaldet.

 

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...