Affald er en ressource

Affald er en ressource

Affald er en ressource. Det stiller krav til os alle sammen. I stedet for kun at tænke på affald som noget der hurtigst muligt skal skaffes af vejen, skal vi tænke på, hvordan vi udnytter det bedst muligt.

Mere og mere affald kan genbruges, det kræver blot, at vi sorterer i mange grupper.
 

Sådan sorterer du dit affald
Find ud af, hvordan du skal gøre i sorteringsvejledningen eller spørg medarbejderne på genbrugspladsen.

Papir skal være tørt og rent. Plastikflasker og metaldåser skal være helt tømte, brug kun vand, hvis det er nødvendigt. Glas skal være skrabet rene.

 

 

Skil tingene ad
Husk at tømme fryser og frituregryde inden de smides væk. Indholdet skal i dagrenovationen, eller afleveres på Affaldskraftvarmeværket, selve fryseren og frituregryden skal i store eller små husholdningsapparater.

Fjern plastikket fra pappet, tøm posen med haveaffald og fjern pynten fra juletræet.

Alt glas kan genbruges, men det er vigtigt at der ikke blandes keramik, porcelæn og ildfaste fade i glasset.

Dette skal du ikke smide i glasaffaldet

Papir, glas og metal
Private husstande har en 240 liters ruminddelt genbrugsbeholder papir og glas/metal. Genbrugsbeholderen tømmes hver femte uge. Boligselskaber kan selv vælge størrelse på papircontaineren. Sommerhuse kan aflevere papir og glas/metal i genbrugskuberne, se den nærmeste kube på REFA kortet.

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...