Asbest og isolering på genbrugspladsen

Asbest og isolering skal pakkes ind

Al asbest skal afleveres i emballage. De nye regler er indført for at forbedre miljøet på genbrugspladserne - til gavn for medarbejdere, kunder og natur.
 
Asbest er sundhedsfarligt
Asbest er meget sundhedsfarligt. Emballering af asbestaffald skal forhindre, at der spredes asbestholdigt støv til omgivelserne. Det gælder på vej til genbrugspladsen, og når du afleverer dit affald.
 
Reglerne gælder også for isolering
Disse regler gælder også isolering, da der også er risiko for forkomst af asbestholdigt støv i isolering.
 
Alt skal pakkes ind
Det er vigtigt, at ALLE asbestmaterialer pakkes ind i tæt, lukket og klar plastemballage. Gerne dobbeltemballeret, fordi asbestpladser nemt skærer hul i en plastiksæk. Kravet om emballering gælder for hele plader, knuste plader og rester fra tagrensning. 
 
Pak ind før du kører hjemmefra
Asbestaffald pakkes ind hjemmefra. Ikke emballeret asbest vil blive afvist pr. 1. juni.
 
Andre regler gælder fortsat
Du må højst afleverer 15 asbestplader pr. gang. Hvis du har større mængder end 15 plader pr. gang, kan du lave en aftale med en vognmand, som har mulighed for at aflevere asbest´direkte på Miljøcenter Hasselø. Ved aflevering til miljøanlæggene skal asbest-affaldet anmeldes til kommunen, og der skal udfyldes deklaration. 
 
 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...