REFAs anlæg

REFAs anlæg

REFA indsamler og behandler dagrenovation på hele Lolland-Falster, derudover driver REFA kraftvarmeværket i Nykøbing Falster, Miljøcenter Hasselø og Miljøcenter Gerringe samt 14 genbrugspladser og tre containerpladser.

REFA Energi

REFA er andet og mere end affald og genbrugspladser. Det er også et energiselskab, REFA Energi

REFA har både en veltrimmet organisation og en betydelig knowhow, når det gælder energiproduktion og rationel drift af komplicerede anlæg. Det er en spidskompetence, som REFAs bestyrelse har ønsket at udnytte til andet og mere end affaldsforbrænding. Siden 2006 har REFA ikke bare været et affaldsselskab med behandling af affald som kerneydelse, men også et energiselskab med fokus på fjernvarme og strøm baseret på biomasse. Biomassen er træfils, halm, frøafrens, gylle og organiske materialer - CO2-neutrale brændsler.

Satsningen på biomasse begyndte med etableringen af Nykøbing F. Biomasseværk. Siden har REFA Energi overtaget ejerskab eller driftsansvar for biomasseværker flere steder på Lolland og Falster.

Alle energiaktiviteter baseret på biomasse er samlet i datterselskabet REFA Energi A/S. Selskabet ejes 100 procent af moderselskabet I/S REFA.

Der er økonomisk vandtætte skotter mellem alle REFA Energis energiselskaber, det samme gælder moderselskabet I/S REFA og REFA Energi A/S. REFA Energis energiproduktion skal hvile i sig selv. Dagrenovationen og affaldsbehandlingen på Lolland-Falster skal ikke betale for fjernvarmen i Nykøbing F. og fjernvarmekunderne i Stubbekøbing skal være sikre på, at de ikke betaler for fjernvarmen i Nykøbing F. og omvendt.

 

REFAs anlæg Anlæg ejet af REFA Energi Anlæg drevet af REFA Energi
Kaftvarmeværket i Nykøbing F. Biovarmeværket Nykøbing F Holeby Halmvarmeværk
Miljøcenter Gerringe og Hasselø Gedser Fjernvarme  
Genbrugspladserne Horbelev Fjernvarmeværk  
  Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk  
  Kettinge Forsyningsnet  
  Stubbekøbing Fjernvarmeværk  

 

 

 

 

 

 

 

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...