REFA er forbrugernes eget selskab

REFA er forbrugernes eget selskab

REFA er ejet af borgerne på Lolland-Falster via Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune. Bestyrelsen i REFA består af ni medlemmer udpeget af byrådene i Lolland og Guldborgsund kommuner. Den daglige ledelse varetages af selskabets direktør i samarbejde med ledergruppen.
 
Interessentselskab
REFA er et interessentselskab med Guldborgsund Kommune og Lolland Kommune som interessenter. Kommunernes ejerandele bestemmes af indbyggertallet. Guldborgsund Kommune ejer 57 procent af REFA, og har fem pladser i REFAs bestyrelse. Lolland Kommune ejer 43 procent af REFA, og har fire medlemmer i REFAs bestyrelse. Bestyrelsesmedlemmerne udpeges af byrådene.
 
REFAs virksomhed er bestemt af vedtægter aftalt mellem de folkevalgte i Lolland og Guldborgsund kommuner samt den kommunale styrelseslov. Vedtægter og aftaler mellem de to kommuner er godkendt af det fælleskommunale tilsyn, som ligger hos Ankestyrelsen.
 
REFA er omfattet af de samme regler om offentlig virksomhed, som gælder for kommunerne. Derfor omtales fælleskommunale virksomheder ofte som specialkommuner. Som fælleskommunal virksomhed er REFA også omfattet af lov om offentlighed i forvaltningen. 

REFA er brugerfinansieret og økonomien skal hvile i sig selv.

Selv om Lolland har et bestyrelsesmedlem færre end Guldborgsund, er der i vedtægterne taget højde for en eventuel majorisering af mindretallet. Næsten alle beslutninger træffes med kvalificeret flertal. Det betyder, at en vedtagelse i bestyrelsen kræver tilslutning fra to ud af tre medlemmer.

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...