Affaldsindsamling 2017

Sådan gik affaldsindsamlingen i 2017

Der er altid god tilslutning til den årlige affaldsindsamling i naturen. På Lolland-Falster deltog i år mere end 700 mennesker i den store forårsrengøring søndag 2. april.

32 foreninger og 17 privatpersoner valgte at bruge en del af deres søndag på at samle andres efterladenskaber op og som det kan ses på billederne var der masser af alle slags affald. De flittige indsamlere var blevet forsynet med veste, handsker og klare sække fra REFA. Indsamlingen arrangeres i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, samt Lolland og Guldborgsund kommuner.

På Svingelen i Nakskov fik 27 børn og voksne samlet 75 kilo på halvanden time, fortæller Louise Spure Hansen.

Kajakroere med for første gang
Otte friske kajkroere fra Guldborgsund Kajakklub drog afsted for at gøre rent på Guldborgsund. Holdet startede ved Frederik den IX's bro og roede tre-fire kilometer nordpå til Nordre Bådelaug på Falsterssiden og til Middelaldercentret på Lollandsiden. Og der var gevinst.

"Det var en udfordring at transportere havestol, bildæk med mere på en lille smal kajak, men vi kom godt hjem med byttet uden kæntringer", fortæller Kurt Christensen fra kajakklubben.

Ravnse blev gjort ren for syvende gang
15 mænd, kvinder og børn fra Ravnse oplevede at den nye nabo genererer en del skrald. "Selvom det kun er en uge siden, Burger King åbnede, var der allerede en del, der havde ”tabt” de tomme indpakninger. RET ærgerligt! Søde, sultne mennesker; tag nu jeres affald med jer og smid det i en skraldespand i stedet for at lade os andre gå og samle det op. I vil vel også gerne have en ren natur omkring jer?" skriver Lone Helgren Nielsen fra Ravnse Beboerforening.

 

Udover emballagen fra Burger King fandt folkene fra Ravnse blandt andet iturevne dåser, en masse cigaretfiltre, og flasker med urin. 

 

Efter sortering af affaldet blev der nydt lidt vådt og sødt til ganen.

Merritskov 
Selvom Søren Thor Renner Mortensen gik turen alene i år, fik han samlet masser af affald. 21 sække brændbart, 40-50 flasker, og 300-400 små snapseflasker. Merritskov ligger mellem Maribo og Bandholm.

 "Af mærkværdigheder fandt jeg et lastbildæk, der var gået i stykker, og som var overraskende tungt. En rusten grill med aske, og et glas indeholdende brugte remedier til indtagelse af rygeheroin", fortæller Søren Thor Renner Mortensen.

Prinsholmen blev kæmmet

Charlotte Stryg samlede affald langs Englandsvej og Prinsholmen.

På 4,5 time fik jeg indsamlet is- og chokoladepapir, plast, det meste af en forskærm fra en scooter, låsen til en scooter, en kvart yogamåtte og en hel del dåser.

Men vejret var jo dejligt, så jeg nød turen.

Guldborgsund Grundejerforening

Grundejerforeningen i Sundby samlede affald på naturstien
langs Guldborgsund fra Færgegården til Middelaldercentret. 11 personer deltog og det indbragte seks poser affald, som blev afleveret på genbrugspladsen i Østre Toreby, fortæller Hans Raahauge

Langø ved Nakskov Fjord
"Det var en hyggelig formiddag, med uhyggeligt meget affald", fortæller Ole Pedersen fra Bylauget for Langø og omegn.

De var 12 personer der samlede ind, det blev til cirka 275 kg, rigtigt meget træ der var skyllet i land, mange 25 liter dunke, en 180 liter metaltromle, plastposer og meget forskelligt småaffald, gamle dæk, lysstofrør samt en hestesko i vandkanten.

Vigsnæsvej, Guldborg
Tre voksne og to børn gik en tur på cirka fire kilometer på Vigsnæsvejen i Guldborg. De fik samlet fire sække og et bildæk.
Beboerne på Vigsnæsvejen er glade for initiativet og melder allerede nu klar til næste år.

Søskende-aktion vest for Maribo

Carina, Martin og Brian Rasmussen havde arrangeret en søskende-dag hvor de valgte at deltage i et projekt "større end os selv".

"Vi pakkede en taske med lidt vådt og tørt til ganen, iklædte os det udleverede udstyr i form af veste og handsker, hvorpå vi hankede op i affaldssække og en medbragt cykelanhænger. I løbet af ca. halvanden times indsats med indsamling, nåede vi en strækning på ca. 1 km. vej incl. rabatter samt anslået 3000 kvm. skovbund, omkring Lysemose og Grimstrupvej i Maribo."

 

 

Ialt indsamlede familien Rasmussen ca. 60 kg. affald, heriblandt sko, undertøj, lysestager, et trådhegn, en stålwire, et bildæk, en cykelskærm og en mængde dåser, glas, flasker, papir og cigaretskodder.

Indsamlingsrapport fra Holger Brodthagensvej, Gedservej og helt ud til rastepladsen ved Hallerupvej

Lene Bønnelykke har sendt denne rapport - og et par gode ideer: Vi var fem personer som deltog i frivillig indsamling af skrald i naturen. Vi havde nogle skønne 3 1/2 time sammen og gik knap fem  kilometer. Vi syntes at I skal vide, at vi samlede på strækningen Holgerbrodthagensvej og Gedservej fra Falck til Hallerupvej p-plads. Vi samlede rigtig meget, måtte stille sække ved Silvan, ved den nye rundkørsel ved omfartsvejen og på p-pladsen ved Hallerupvej. (Hentede dem efterfølgende i bil).

Ideen og tilmeldingen er god, men vi syntes det var rart at få nogle ruter at vælge imellem, da det havde været en flad fornemmelse at gå en rute som andre havde gået.

Med hensyn til sortering, må vi tilstå, at det er meget svært, når man går en længere rute og ikke har trækvogn med. Der er grænser for hvor mange gange vi havde lyst til at flytte gennemvædet papir, lortebleer, dåser, flasker, våde tæpper og meget andet med handsker der ikke er vandtætte. Der var langt ned i grøfterne uden en opsamlingspind og der var meget vådt. Måske skulle der stå frivillige som kunne stå på genbrugspladsen og hjælpe med at sortere sækkene, når vi kommer med dem.

Vi er ikke skræmt væk til en næste gang, fik mange positive tilkendegivelser og dejligt vejr, så dette var bare et par ideer!

Liv i Stubbekøbing med juletræ og kage

Fint vejr, god stemning og flere børnefamilier, som gav udtryk for, at de gerne kom igen næste år! Vi var ni børn og 14 voksne og samlede 128 kg affald. Blandt "herlighederne" var en 12 meter lang og 2 1/2 tomme tyk fortøjningstrosse samt et juletræ på fod. Der var mindre affald i bymidte end sidste år, men mere ved indfaldsvejene. Liv i Stubbekøbing gav kaffe og kage til renholdsningsholdet.

 

 

Nørre Ørslev
"Dagen forløb super fint", fortæller Birgit Rasmussen fra Falsters Hjerte i Nørre Ørslev. De 11 voksne og fem børn fik samlet 28,2 kg metal og dåser blandt andet en indkøbsvogn, 2 kg glas, 100 g Pet-plastik og 132 kg brændbart

Miljøfarligt affald (måske et lille batteri AA – som ikke kunne findes igen ved sorteringen)

 

Vejforening i Naskov tog revanche lørdag 8. april
Vejforeningen Varkausvej-Tollesensvej i Nakskov kunne ikke være med søndag den 2. april, men tog revanche lørdag den 8. april. Det trofaste trekløver med formand Henning Bech Johansen fik forstærkning af Malde og hans mor. Som sædvanligt var det mest almindelige affald sorte hundeposer, som "miljørigtige" hundeejere benytter, og derefter kaster ind i beplantningen i vejsiden, til trods for at jeg altid siger, at de kan benytte min affaldsspand, der står lige ved vejen, fortæller Henning Bech Johansen.

Eskilstrup By og Omegns Beboerforening
 
Igen i år var Eskilstrups aktive beboerforening på banen. Det blev til adskillige sække med henkastet affald, flere dæk og en gammel grill.

Brarup Søvej i Stubbekøbing

I vest for Stubbekøbing gik fire kvinder gået 12,7 kilometer og 15.916 skridt. De havde en hyggelig dag og fik også samlet masser af skrald. "Humøret var helt i top og vi fik sendt en del vinke-hilsner til bilerne", fortæller Pia Nissen. Godt gået.

 

Affaldsindsamling på rim

Bindernæsvej i Rødbyhavn havde en god formiddag
Fik samlet masser af blandet affald for en god sag
Uha med øldåser plast papir hvem har dårlig smag
Tror det var bilisterne der ikke hilste som vi sagde

Årets hit  blandt det samlet skidt
De små snapse flasker der var smidt

 

Dagens billede:
Vi fik lige taget 1 børste men der er flere der ude
Ses 2018.

       

 

Sådan gik affaldsindsamlingen i 2016

Søndag 17. april var der affaldsindsamling i naturen, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune og REFA. Der var ikke færre end 41 indsamlingssteder på Lolland-Falster. Vi har samlet lidt tekst og billeder fra cirka 550 aktive borgere, der brugte dagen til at fjerne henkastet affald fra vejkanter og natur. 

Idestrup og omegns grundejerforening
fandt blandt meget andet en ubrugt molotovcocktail sammen med et par briller og en sko. Indsamlerne sorterede 130 kg affald. Der var 129 dåser.

Eskilstrup 
I Eskilstrup havde indsamlerne lånt fem Christianiacykler
til at transportere affaldet undervejs.

Bangsebro- og Nordbyens grundejerforeninger
Her var der gang i grillen, da de sultne indsamlere kom tilbage. Mængderne af affald var positivt mindre i år.

Motionsgruppen Nørre Alslev har sendt denne beretning:

Nørre Alslev blev en renere by
Søndag d. 17.april blev der foretaget affaldsindsamling ved et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Refa og Guldborgsund Kommune.

Nørre Alslev by var også med i arrangementet. Her samlede 27 voksne og 4 børn affald i 2 timer i store dele af byen, men fortrinsvis ved indfaldsveje, handelsområder og fælles arealer som station, skole, hal m.m.

Der blev indsamlet 24 sække med især plast, papir, pap og cigaretskod samt 3 sække med dåser, flasker og andet glas.

Endvidere blev der fundet en forbro og en køler til en bil samt diverse plastskærme til biler og motorcykler. (Hvorfor tager dem, der henter de havarerede køretøjer ikke de løse dele med?)

Desværre blev det også under indsamlingen konstateret, at der foregår uhensigtsmæssige forhold i et område, hvor der ofte ses unge mennesker – herunder skoleelever. Her blev der fundet tomme lightergasdåser, stanniol til hashrygning m.m. og sågar 3 kanyler. En skræmmende oplevelse for de pågældende indsamlere.

Mængden af indsamlet affald i handelsområder, hal, skole, station m.m. viser med tydelighed, at der er behov for flere og bedre affaldsspande og at disse tømmes oftere (Gælder også på de handlendes/erhvervsdrivendes egne p. pladser)

Sluttelig en tak til Kiwi, Super Brugsen, Nørre Alslev isenkram og aktivitetsgruppen for at give forplejningen samt til Storstrømmens Fysioterapi og træning for at give plads til affaldet.
Tak til indsamlere for ihærdighed og godt humør.

Leif Johanson

Søren Thor Renner Mortensen og hans far samlede ind langs Skibevejen og Merritskoven mellem Maribo og Bandholm. De mange ”kyllingeflasker” som var smidt på rastepladsen var de mest irriterende at samle op.

Øster Ulslev og Godsted Beboerforening
På billedet ses nogle af indsamlerne efter at have gået de planlagte tolv ruter. Børnene var meget forundret over, at der bliver smidt så meget affald i naturen, specielt dåser, cigaretpakker og plastik.
Guldborgsund Grundejerforening
Turen gik i sten- og sivbredden langs stien ud til Guldborgsund. De fandt mærkelig ting som en skumslukker og en kofanger. Derudover ca. 90 kg dåser, flasker, plastik og engangsemballager

Bylauget for Langø og Omegn
Indsamlerne i fuld gang med at sortere de ca. 110 kg affald, som blev samlet op af 14 voksne og et barn.

Grænge Beboerforening
De friske indsamlere tjente 50 kroner til beboerforeningens kasse, fordi der også blev indsamlet pantdåser.

Ravnse Beboerforening
var traditionen tro også ude og samle affald. Som sædvanligt blev der fundet en del tisseflasker rundt om Transportcenter Syd.
Hyldtofte Østersøbad
Den trofaste skare og flere gik igen turen langs stranden, hvor der ikke dukkede noget usædvanligt op, men masser af plastik og dåser.
Liv i Stubbekøbing
15 indsamlere i Stubbekøbing fik samlet en blandet landhandel. Blandt affaldet var der en 10 kg tung jernbarre og en stor kost med jernskaft.
Borgerforeningen for Holeby og Omegn af 2009
Der var god opbakning til dagens mission med 28 fremmødte indsamlere. Mængderne var store: 200 dåser anslået 20 kg glas, 50 kg jern, 30 kg plastik og 170 kg brændbart.
       

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...