Affaldsindsamling 2018

Indsamling af henkastet affald

Hvert forår står REFA for den årlige Hold Naturen Ren-kampagne, hvor hundredevis af aktive borgere indsamler henkastet affald i nærområder og natur. Kampagnen er del af en landsdækkende affaldsindsamling, men gennemføres lokalt i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening samt Lolland og Guldborgsund kommuner.

Har du spørgsmål til indsamlingen, er du velkommen til at kontakte Anne-Mette Petersen på telefon 54 84 14 11 eller på mail: amp@refa.dk

Affaldsindsamling 2019

Affaldsindsamlingen 2019 finder sted søndag d. 31. marts. Skolerne samler ind i uge 13 fra 25. - 29. marts.

Du kan tilmelde dig her

Sådan gik affaldsindsamlingen 22. april 2018

Der var igen i år god tilslutning til den årlige affaldsindsamling. På Lolland-Falster deltog 30 foreninger og 16 privatpersoner i den store forårsrengøring søndag 22. april. På landsplan slog indsamlingen rekord med over 200.000 indsamlere.
De lokale indsamlere var forsynet med veste, handsker og klare sække fra REFA. Som det ses på billederne, var der både solskin, godt humør og forskellig slags affald.

Danmarks Naturfredningsforenings lokalgruppe Nysted

Der blev samlet 51 kg affald op på vejene mellem Nysted - Kettinge, Nysted - Herritslev samt på Klostermosestien
i den nordlige ende af Nysted. Der deltog 8 voksne i indsamlingen.

Lolland - Skibevej

Årets indsamling var præget af positivitet, hjælpsomhed og eminent vejr.
Tre aktive borgere samlede ca. 20 sække ind over tre dage (fredag - søndag).

Selvom løvdækket og de mange blade fra efteråret gav udfordinger, så fandt indsamlerne alligevel mange cigaretpakker og skodder. Til gengæld fandt man færre "kyllingeflasker".

Blandt de mere spektakulære fund var en overkørt havelåge, et udestuetag i samlesæt, efterladenskaber fra et trafikuheld
og den klassiske "ble-i-hæk".