Affaldsindsamling 2016

Affaldsindsamling i naturen 2017

Søndag 2. april er der affaldsindsamling i naturen, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune og REFA.

Se hvor der samles ind og deltag i affaldsindsamlingen Hold Naturen Ren søndag 2. april.

Se mødesteder og tider her

 

Sådan gik affaldsindsamlingen i 2016

Søndag 17. april var der affaldsindsamling i naturen, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune og REFA. Der var ikke færre end 41 indsamlingssteder på Lolland-Falster. Vi har samlet lidt tekst og billeder fra cirka 550 aktive borgere, der brugte dagen til at fjerne henkastet affald fra vejkanter og natur. 

Idestrup og omegns grundejerforening
fandt blandt meget andet en ubrugt molotovcocktail sammen med et par briller og en sko. Indsamlerne sorterede 130 kg affald. Der var 129 dåser.

Eskilstrup 
I Eskilstrup havde indsamlerne lånt fem Christianiacykler
til at transportere affaldet undervejs.

Bangsebro- og Nordbyens grundejerforeninger
Her var der gang i grillen, da de sultne indsamlere kom tilbage. Mængderne af affald var positivt mindre i år.

Motionsgruppen Nørre Alslev har sendt denne beretning:

Nørre Alslev blev en renere by
Søndag d. 17.april blev der foretaget affaldsindsamling ved et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Refa og Guldborgsund Kommune.

Nørre Alslev by var også med i arrangementet. Her samlede 27 voksne og 4 børn affald i 2 timer i store dele af byen, men fortrinsvis ved indfaldsveje, handelsområder og fælles arealer som station, skole, hal m.m.

Der blev indsamlet 24 sække med især plast, papir, pap og cigaretskod samt 3 sække med dåser, flasker og andet glas.

Endvidere blev der fundet en forbro og en køler til en bil samt diverse plastskærme til biler og motorcykler. (Hvorfor tager dem, der henter de havarerede køretøjer ikke de løse dele med?)

Desværre blev det også under indsamlingen konstateret, at der foregår uhensigtsmæssige forhold i et område, hvor der ofte ses unge mennesker – herunder skoleelever. Her blev der fundet tomme lightergasdåser, stanniol til hashrygning m.m. og sågar 3 kanyler. En skræmmende oplevelse for de pågældende indsamlere.

Mængden af indsamlet affald i handelsområder, hal, skole, station m.m. viser med tydelighed, at der er behov for flere og bedre affaldsspande og at disse tømmes oftere (Gælder også på de handlendes/erhvervsdrivendes egne p. pladser)

Sluttelig en tak til Kiwi, Super Brugsen, Nørre Alslev isenkram og aktivitetsgruppen for at give forplejningen samt til Storstrømmens Fysioterapi og træning for at give plads til affaldet.
Tak til indsamlere for ihærdighed og godt humør.

Leif Johanson

Søren Thor Renner Mortensen og hans far samlede ind langs Skibevejen og Merritskoven mellem Maribo og Bandholm. De mange ”kyllingeflasker” som var smidt på rastepladsen var de mest irriterende at samle op.

Øster Ulslev og Godsted Beboerforening
På billedet ses nogle af indsamlerne efter at have gået de planlagte tolv ruter. Børnene var meget forundret over, at der bliver smidt så meget affald i naturen, specielt dåser, cigaretpakker og plastik.
Guldborgsund Grundejerforening
Turen gik i sten- og sivbredden langs stien ud til Guldborgsund. De fandt mærkelig ting som en skumslukker og en kofanger. Derudover ca. 90 kg dåser, flasker, plastik og engangsemballager

Bylauget for Langø og Omegn
Indsamlerne i fuld gang med at sortere de ca. 110 kg affald, som blev samlet op af 14 voksne og et barn.

Grænge Beboerforening
De friske indsamlere tjente 50 kroner til beboerforeningens kasse, fordi der også blev indsamlet pantdåser.

Ravnse Beboerforening
var traditionen tro også ude og samle affald. Som sædvanligt blev der fundet en del tisseflasker rundt om Transportcenter Syd.
Hyldtofte Østersøbad
Den trofaste skare og flere gik igen turen langs stranden, hvor der ikke dukkede noget usædvanligt op, men masser af plastik og dåser.
Liv i Stubbekøbing
15 indsamlere i Stubbekøbing fik samlet en blandet landhandel. Blandt affaldet var der en 10 kg tung jernbarre og en stor kost med jernskaft.
Borgerforeningen for Holeby og Omegn af 2009
Der var god opbakning til dagens mission med 28 fremmødte indsamlere. Mængderne var store: 200 dåser anslået 20 kg glas, 50 kg jern, 30 kg plastik og 170 kg brændbart.
       

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...