Molotovcocktail og tisseflasker

Molotovcocktail og tisseflasker

18. april 2016

Der blev samlet mange forskellige ting sammen under søndagens affaldsindsamling i naturen.

En herlig solskinsdag til affaldsindsamling. Selvom det blæste en del valgte rigtigt mange at deltage i årets affaldsindsamling arrangeret af Danmarks Naturforening i samarbejde med REFA og Lolland og Guldborgsund kommuner. 41 lokale foreninger og enkeltpersoner stod for at organisere indsamlingen lokalt og de havde mange pudsige oplevelser i søndagens solskin.

I Idestrup fandt indsamlerne blandt andet en ubrugt molotovcocktail, den dukkede op sammen med et par briller og en sko. Det kunne folkene fra Idestrup og Omegns Grundejerforening lave en god historie ud af, da de sluttede indsamlingen med wienerbrød, øl og vand.

Grænge Beboerforening tjente 50 kroner til foreningens kasse, idet de fandt 50 flasker med pantmærke. Hos LIV i Stubbekøbing blev der fundet adskillige store ting, havestole, kost med jernskaft og en jernbarre på cirka 10 kilo.

I Langø blev indsamlingen indledt med en affaldsgudstjeneste i kirken. Mens man I Eskilstrup havde gjort det sjovt og let at komme rundt med affaldet. Fem Christianiacykler blev brugt til at transportere sækkene med affald.

Søren Thor Renner Mortensen der altid er meget aktiv med at samle affald i naturen, var selvfølgelig også ude og gå søndag 17. april. Han gik sammen med sin far hele dagen.
Fra klokken 6.30 til klokken 18 gik de to energiske affaldsindsamlere otte kilometer og samlede 23 sække affald. Langt det meste var brændbart, men også lidt glas, metal og en anelse farligt affald blev det til.

Noget af det Søren Thor Renner Mortensen finder mest bøvlet er kyllingeflasker. ”De er irriterende, fordi de er svære at se, sidder fast i jorden og i øvrigt kan være af både plastic og glas”, fortæller han.

Ravnse Beboerforening har en kæphest, tisseflasker.

På strækningen mellem Transportcentret Cargo Syds indgang og hen forbi husene mod motorvejen, cirka 800 meter samlede de sidste år otte flasker med gult indhold. I år var antallet mindst fordoblet. Flere af flaskerne var gået itu og væsken løb ud, idet vi samlede flaskerne op. Det stank fælt!

”Vi forstår det ikke! Transportcentret er forsynet med både toilet og rigeligt med skraldespande. Smid dog affaldet deri”, skriver Lone Helgren.

Omkring 50.000 deltog i affaldsindsamlingen forskellige steder i Danmark.

Foto fra Eskilstrup

 

Betal med mobiltelefonen på genbrugspladsen

Betal med mobiltelefonen på genbrugspladsen

Skal du købe sække på genbrugspladsen, behøver du ikke længere at medbringe kontanter. Alle REFAs genbrugspladser kan fremover modtage betaling via MobilePay.

MobilePay kan bruges på alle genbrugspladser, der sælger klare og røde sække samt plastforinger til din affaldscontainer. Det gælder ikke containerpladserne på Fejø, Femø og Askø.

Du skal betale til pladsens telefonnummer, det får du af pladsmanden.

 

Stop for elektronisk indbetalingskort

Januar 2016

Til de kunder/debitorer der plejer at modtage faktura fra REFA på elektronisk indbetalingskort i deres netbank, skal vi gøre opmærksom på, at dette ikke længere er muligt og derfor er indbetalingskortet medsendt dette brev. Vi oplever ofte, at mange, der har modtaget faktura og 1. rykker som elektronisk post, føler sig uretmæssigt rykket for betaling, og derfor ønsker vi ikke længere at tilbyde denne betalingsmulighed.

Vi vil i stedet opfordre til at tilmelde opkrævningen til PBS eller tilmelde modtagelse af indbetalingskort fra REFA i e-Boks. Vær dog opmærksom på, at uanset, hvilken løsning der vælges, er det først med virkning fra næste udsendelse.

Tilmeld REFA på borger.dk
Hvis man som privat læser sin digitale post via borger.dk, skal man sørge for, at der under ”Indstillinger” er åbnet for, at post fra private virksomheder også kan læses i borger.dk. Dette gøres således:
www.borger.dk – Digital post – Menu – Indstillinger – Ret profil – Jeg ønsker at se indholdet fra e-Boks sammen med min post fra offentlige myndigheder.

Tilmeld REFA på virk.dk
Hvis man som erhverv læser sin digitale post via virk.dk, skal man sørge for, at der under ”Indstillinger” er åbnet for, at post fra private virksomheder også kan læses i virk.dk. Dette gøres således:
www.virk.dk – Gå til virksomhedens Digital post – Indstillinger – Ret oplysninger – Jeg ønsker at se indholdet fra e-Boks sammen med min post fra offentlige myndigheder.

Tilmeld REFA på e-Boks
www.e-boks.dk – Digital post – Menu – Tilmeldinger – El og forsyning – REFA
Det vil altid være muligt at finde opkrævningen fra REFA på www.e-boks.dk, hvis bare man var tilmeldt ved udsendelsen.

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...