Rapport om udvidelse af indsamlingssystem

20. juni 2017

1. oktober 2017 træder den nye indsamlingsordning på Lolland-Falster i kraft. Den betyder, at borgerne skal sortere mere genanvendeligt husholdningsaffald end de gør i dag. Men hvordan gør man det på den rigtige måde, så det både er nemt for borgerne, økonomisk fornuftigt og brugbart for de private genanvendelsesanlæg, som REFA samarbejder med?

Det har REFA undersøgt med støtte fra Miljøstyrelsens tilskudspulje. Resultatet er blevet en rapport, som er udarbejdet i samarbejde med Reiling Glasrecyling Danmark ApS, Danfiber A/S og rådgivning fra Affaldskontoret og Circle Development.

Download rapporten her og bliv lidt klogere på kildesortering, genanvendelse og gangbare løsninger. (29 sider inklusive bilag.).

Sjov og succesfuld dag for julekalendervinderne

I december deltog en del skoleklasser i REFAs julekalenderkonkurrence for indskolingen. Lige før jul blev der udtrukket to vindere af hovedpræmien og torsdag 18. maj var det tid til at indløse præmien.

Dagen blev afviklet i det herligste sommervejr med 20 graders varme og solen strålede fra en skyfri himmel. De to vinderklasser, 3.b fra Fjordskolen i Nakskov og 2.a fra Møllebakkeskolen i Horreby fik en ganske særlig tur på genbrugspladsen i Nykøbing.

Genbrugspladsen var i dagens anledning indrettet som et opgaveløb, hvor børnene var delt op i hold. 12 REFA-medarbejdere passede poster, tog billeder og sørgede for at alt gik rigtigt for sig.

Direktør Mette Suhr Stoffregen bød børn og lærere velkommen og efter at de havde fået REFA-kasketter, blev der gået til den på de forskellige poster.

Alle poster tog udgangspunkt i affald og havde til formål, at give børnene et fagligt indhold gennem leg og læring og ikke kun sjov og spas.

Der blev grint godt i løbet af dagen, hvor børnene blandt andet skulle køre containerræs og undervejs lægge affald i de rigtige containere. REFAs chef for jura og formidling Lars Rasch, havde i dagens anledning iført sig høj kokkehue med REFA-logo. Han styrede REFAs muntre køkken, hvor børnene virkelig fik mulighed for at afreagere. Her gjaldt det nemlig om at smadre så meget porcelæn som muligt.

På andre poster skulle børnene føle og gætte på hvilken type affald de mærkede, lave affaldsskulpturer, bygge tårne af metaldåser, trampe på papkasser, kaste med hjul, løbe dåsestafet og forcere en forhindringsbane bygget af paller, dæk og gamle madrasser.

Der blev taget mange billeder i løbet af dagen, men en af posterne var et helt særligt foto. Affaldskraftvarmeværkets reservegrab var gjort grundigt ren, og her blev alle holdene foreviget siddende i grabben med og uden røde hjelme.

Da genbrugspladsen skulle åbne klokken 12 gik børn, lærere og REFA-medarbejdere i samlet trop til auditoriet hvor de fik serveret en lækker børnebuffet. Passende efterfulgt af muffins med REFA-R.

Lidt i 13 sagde REFA tak for i dag.

  

  

  

 

 

 

Børn og unge bliver ambassadører for affaldssortering

28. april 2017

 

I Lindholm-området i Nykøbing Falster skal der de næste par måneder arbejdes med at gøre det let og sjovt at sortere sit affald.
 
I samarbejde med Guldborgsund Kommune har REFA inviteret en gruppe børn og unge fra området til at blive affaldsambassadører. De skal hjælpe med at finde på gode tiltag, så områdets beboere på en god og gerne sjov måde lærer, hvordan de skal sortere deres affald og vigtigheden af at bruge de opstillede affaldsspande.
 
Nogle af ambassadøropgaverne går ud på at udsmykke områdets affaldsbeholdere. Og måske skal der laves små skilte, eller andet der gør det let at se, hvor man kan komme af med sit affald – og hvordan det skal sorteres.
 
- REFA er glade for at være med til at oplære og støtte de unge affaldsambassadører. Vi tror, at det er en god ide at inddrage børn og unge i arbejdet med at formidle de vigtige budskaber om sortering af affald og at holde naturen fri for affald, siger direktør for REFA Mette Suhr Stoffregen.
 
De unge ambassadører arbejder hen over foråret og efteråret med at finde på løsningsforslag og få dem realiseret. Det hele præsenteres ved en event i Lindholm-kvarteret til oktober.
 
Projektet sker i samarbejde med områdets boligselskaber, Restart Lindholm og Lindeskovskolen.

Har du spørgsmål til projektet kan du kontakte Julie Priess Hansen, jph@refa.dk

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...