Lolland-Falsters Affaldshelte

Kysten er klar! Lolland-Falsters affaldshelte går i aktion

OBS!

Der er pt lukket for tilmeldinger, da vi pga. corona-krisen ikke udleverer affaldsopsamlingskits!

Så snart vi kan udlevere fra genbrugspladserne igen, åbnes der for tilmeldinger.

 

REFA vil gerne bidrage til at henkastet affald fjernes fra strande og naturområder. Derfor har vi taget initiativ til etablering af Lolland-Falsters affaldshelte. Initiativet er baseret på frivillighed. Alle kan være med og alle kan deltage i deres helt eget tempo. 

Det skal være nemt at indsamle henkastet affald i naturen

For at gøre det så nemt som muligt stiller REFA rammerne til rådighed for affaldsheltene på Lolland-Falster. Der er ingen krav eller forpligtigelser ved at være en del af fællesskabet - selv det mindste bidrag hjælper.

Initiativet er støttet af Strandoprydningspuljen

Initiativet er støttet af Strandoprydningspuljen, som du kan læse mere om her:

Støtten har gjort det muligt for REFA at tilbyde et (begrænset antal) affaldsopsamlingskit bestående af:

  • handsker
  • affaldstang
  • refleksvest
  • affaldssække

Det indsamlede affald kan afleveres på vores genbrugspladser i Lolland-Falsters affaldshelte containeren. På den måde kan vi veje det indsamlede affald, så vi ved hvor meget skrald de frivillige har fjernet fra naturen. Spørgs pladspersonalet, hvis du er i tvivl om hvor containeren står.  

Følg Lolland-Falsters affaldshelte på facebook

Til brug for fællesskabet har vi oprettet en side på facebook: Lolland-Falsters Affaldshelte. Det er her du kan se mere om projektet, og her vi deler information efterhånden som projektet skrider frem. Siden er også til dig, så du som affaldshelt kan dele dine gode historier og billeder. Hvem ved, måske kan du også finde en ny indsamlingsmakker?

Baggrund for projektet

Projektet er inspireret af Halsnæs affaldshelte, hvor frivillige gør en stor indsats for at holde Halsnæs Kommune ren og pæn. Du kan læse mere om Halsnæs affaldshelte her eller besøge deres facebook side her.

 

REFA arbejder med FNs verdensmål

FNs verdenmål er en del af REFAs strategiske arbejde og det er Lolland-Falsters affaldshelte også en naturlig del af. FNs verdensmål nr. 17 har overskriften Partnerskaber for Handling. 

Lolland-Falsters affaldshelte er et partnerskab mellem frivillige borgere og REFA.  

REFA arbejder med FNs verdensmål 17
REFA arbejder med FNs verdensmål 17

DET GLOBALE PARTNERSKAB FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING SKAL STYRKES

Vi skal gøre det globale partnerskab for bæredygtig udvikling stærkere: Partnerskaberne skal mobilisere og dele viden, ekspertise, teknologi og finansielle ressourcer for at støtte bæredygtig udvikling.

Vi skal fremme og opfordre til partnerskaber på tværs af den offentlige sektor, det private erhvervsliv og civilsamfundet.

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...