Jagten på råstofferne

Jagten på råstofferne

Spillet ”Jagten på råstofferne” er et interaktivt spilbaseret undervisningstilbud til elever i 7. – 10. klasse. Skoletjenesten kan tage spillet med ud på din skole eller du kan spille det på REFA som en del af læringsforløbet for udskolingen.

Spillet har til formål at øge elevernes viden, bevidsthed og handlekompetence omkring vigtige råstoffer og genbrug af disse og dermed spare på naturens ressourcer.

Eleverne bliver opdelt i grupper og skal gruppevis

  • kæmpe om at indtage miner på et verdenskort ved at løse forskellige opgaver 
  • gennem praktiske forsøg, informationssøgning på roll-ups og internet, via ipad, laptop eller mobiltelefon træffe beslutninger
  • samarbejde om opfindsomme løsninger. 

Under spillet opdateres gruppernes indtagede miner og score løbende og vises online. I spørgsmålene tages der udgangspunkt i råstoffer i en mobiltelefon.


Omkring undervisningsmaterialet

Spillet kan gennemføres som et længerevarende undervisningsforløb eller indgå i en projektuge. Det er også velegnet som emne ved den obligatoriske projektopgave eller den tværfaglige naturfagsprøve i 9. klasse. Spillet er også et supplement til fagene fysik/kemi, geografi, biologi og samfundsfag.

Der indgår en før- og eftertest, så undervisningen kan evalueres.

Undervisningsmaterialet findes på http://raastofjagten.dk/

Målgruppen er elever i grundskolens udskoling, én klasse (max. 28 elever)  pr. undervisningsforløb op til 3 timer.

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...