Sjov og succesfuld dag for julekalendervinderne

I december deltog en del skoleklasser i REFAs julekalenderkonkurrence for indskolingen. Lige før jul blev der udtrukket to vindere af hovedpræmien og torsdag 18. maj var det tid til at indløse præmien.

Dagen blev afviklet i det herligste sommervejr med 20 graders varme og solen strålede fra en skyfri himmel. De to vinderklasser, 3.b fra Fjordskolen i Nakskov og 2.a fra Møllebakkeskolen i Horreby fik en ganske særlig tur på genbrugspladsen i Nykøbing.

Genbrugspladsen var i dagens anledning indrettet som et opgaveløb, hvor børnene var delt op i hold. 12 REFA-medarbejdere passede poster, tog billeder og sørgede for at alt gik rigtigt for sig.

Direktør Mette Suhr Stoffregen bød børn og lærere velkommen og efter at de havde fået REFA-kasketter, blev der gået til den på de forskellige poster.

Alle poster tog udgangspunkt i affald og havde til formål, at give børnene et fagligt indhold gennem leg og læring og ikke kun sjov og spas.

Der blev grint godt i løbet af dagen, hvor børnene blandt andet skulle køre containerræs og undervejs lægge affald i de rigtige containere. REFAs chef for jura og formidling Lars Rasch, havde i dagens anledning iført sig høj kokkehue med REFA-logo. Han styrede REFAs muntre køkken, hvor børnene virkelig fik mulighed for at afreagere. Her gjaldt det nemlig om at smadre så meget porcelæn som muligt.

På andre poster skulle børnene føle og gætte på hvilken type affald de mærkede, lave affaldsskulpturer, bygge tårne af metaldåser, trampe på papkasser, kaste med hjul, løbe dåsestafet og forcere en forhindringsbane bygget af paller, dæk og gamle madrasser.

Der blev taget mange billeder i løbet af dagen, men en af posterne var et helt særligt foto. Affaldskraftvarmeværkets reservegrab var gjort grundigt ren, og her blev alle holdene foreviget siddende i grabben med og uden røde hjelme.

Da genbrugspladsen skulle åbne klokken 12 gik børn, lærere og REFA-medarbejdere i samlet trop til auditoriet hvor de fik serveret en lækker børnebuffet. Passende efterfulgt af muffins med REFA-R.

Lidt i 13 sagde REFA tak for i dag.

  

  

  

 

 

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...