Nudge Lindholm

Unge affaldsambassadører

Børn og unge fra Lindholmområdet i Nykøbing F er blevet ambassadører for affald i gruppen Nudge Lindholm. 

Gruppen har fra foråret 2017 sat fokus på affald i naturen. De unge er kommet med gode idéer til kampagnen navn TA:K for dit skrald. Der på en god og sjov måde skal lære områdets beboere, hvordan de skal sortere deres affald og vigtigheden af at bruge de opstillede affaldsspande.

Humor og positive slogans er kampagnens byggesten. Blandt andet vil man kunne skyde sit affald gennem en basketkurv som hænger over skraldespanden og score point alt afhængigt af hvor godt man rammer.

Projektet sker i samarbejde med områdets boligselskaber, Lindeskovskolen og Lindholm Projektet.

 

 

Unge ambassadører i medierne
Unge ambassadører i medierne

De unge har medvirket i radio-, avis- og tv-indslag, hvor de har formidlet vigtigheden af ikke at smide affald i naturen.

Idéen til affaldsprojektet kommer fra borgerrepræsentanter i kommunens særlige udvalg, der i år arbejder med bæredygtighed, det såkaldte 17-4 udvalg .

Pressemeddelelse om starten på projektet

Nudgingkampagne indviet

   

Byrådsmedlem og formand for Guldborgsund Kommunes 17-4 udvalg Lene Hatt, indviede 30. august 2017 nudgingkampagnen i Lindholmområdet.

Lige inden Lene Hatt bandt en kæmpe rød sløjfe op, havde hun hjulpet de unge med at sætte de sidste skilte op og spraye fodspor hen mod områdets skraldespande.

Der var mødt en stor gruppe beboere frem. Efter Lene Hatts tale, hvor hun roste de unge for at være gode rollemodeller, blev der drukket rabarberbrus og spist kage og frugt.

De unge ambassadører fik en check på 2.000 kroner fra kommunen. Pengene måtte de unge selv bestemme, hvordan de ville bruge, de skulle bare være enige.

 

Se også

 
Dine kuponer er nu lagt i indkøbskurven Hvis du ønsker at bestille flere kuponer så klik på "Køb mere". Hvis du ønsker at gennemføre bestillingen, så klik på "Gå til bestilling". Køb mere

Gå til bestilling
Vent...