Sommerhus

Sommerhus

Bor du i et sommerhusområde – og har en helårsattest på huset, kan du vælge mellem uge-tømning eller 14-dagstømning.

Anvender du kun dit sommerhus som regulær feriebolig, har du fire valgmuligheder.

Tømning af din dagrenovationsbeholder:

  • 26 uger om året
  • 34 uger om året
  • hver 2. uge året rundt
  • alle uger året rundt

Afhentningsugerne fastlægges for et år ad gangen. Se kalenderen for afhentning af dagrenovation for 2023 her.

Du vælger selv, hvilken størrelse affaldsbeholder du vil have, og hvor tit den skal tømmes. Du kan vælge mellem en beholder på 140 eller 240 liter eller en minicontainer på 660 liter, dette kan bestilles på Selvbetjeningen.

Særlige forhold for sommerhusejere

Størstedelen af dit husholdningsaffald fra sommerhuset skal i din dagrenovationsbeholder – men der findes et par affaldstyper, som det er særligt vigtigt, at du er opmærksom på.

Aske fra grill og brændeovn
For at sikre skraldemændene ordentlige arbejdsforhold skal aske (afkølet og uden gløder) pakkes forsvarligt ind, før den lægges i skraldespanden. Asken fra bål, grill og brændeovn skal være helt kold. Du kan f.eks. komme den afkølede aske ned i en almindelig plastikpose – men husk at lukke den effektivt med enten en knude eller snor/elastik.

Glas, flasker, dåser
Glas, flasker og dåser skal sorteres til genbrug og afleveres i de opstillede kuber. Du finder genbrugskuberne ved de fleste supermarkeder. Flasker og dåser med pantmærkning afleveres i pantautomater.

Batterier
Batterier indeholder miljøskadelige stoffer. Derfor skal alle små batterier pakkes i en klar pose. Posen lukkes forsvarligt og lægges ovenpå skraldespanden. Så tager skraldemanden dem med ved næste tømning. Du kan også opsamle brugte batterier i en lille skål eller spand – og selv aflevere dem på genbrugspladsen. Det vigtigste er, at de ikke må komme i din skraldespand.

Rød ekstrasæk
Er skraldespanden fyldt, skal den ekstra dagrenovation pakkes i røde ekstrasække og lukkes forsvarligt. De røde sække kan købes på genbrugspladserne. Ekstrasække stilles ved skraldespanden.