Husk at åbne låget på din nye beholder

Så er udrulningen startet for enfamilieboliger, og de første adresser i Nykøbing har nu fået deres nye to-rumsbeholder til restaffald og madaffald.

Når du modtager din nye beholder, skal du huske at åbne låget. Det skal du, da beholderen indeholder materiale til den nye indsamlingsordning.

Beholderen indeholder:

  • Rød miljøkasse til farligt affald.
  • Grøn madkurv til indendørs brug med tilhørende grønne poser til dit madaffald.
  • Rulle med 240 liter gennemsigtige plastsække med hanke, til indsamling af plast og mad- & drikkekartoner
  • En sorteringsvejledning, så du kan se hvordan dit affald skal sorteres.

Vil du se hvornår du får den nye beholder leveret, kan du se udrulningsplanen her.

Stil din beholder til glas/metal og papir synligt

De 10 affaldstyper har hver sit symbol – også kaldet piktogram – som bruges i forbindelse med affaldssorteringen. Derfor kommer der symboler på dine beholdere. Den nye to-rumsbeholder vil blive leveret med piktogrammerne for madaffald og restaffald.

Din nuværende beholder til glas/metal og papir vil få påsat piktogrammer for glas/metal og papir/pap. Det gør vi hjemme hos dig – stil derfor din beholder til glas/metal og papir synligt.

Den nye indsamlingsordning begynder først, når den gamle beholder til restaffald er tømt for sidste gang

Mange vil gerne i gang med den nye sortering med det samme. Men vent med at indsamle madaffald, småt pap, plast, mad- & drikkekartoner og farligt affald til den gamle beholder til restaffald er tømt for sidste gang. Skraldemanden sætter et klistermærke på den gamle beholder: “Tømt for sidste gang – det er tid til at tage den/de nye beholdere i brug”. Vi afhenter den gamle beholder til restaffald, medmindre du har valgt – via REFA Selvbetjening eller kontaktet kundecenteret på tlf. 54841400 – at beholde den. Dette kan stadig nås, men skynd dig.