Vent med brug af ny affaldsbeholder

21. juni 2023

Udrulning af beholdere er færdig på Falster og ruller videre på Lolland

Udrulning af ny beholder til restaffald og madaffald er i fuld gang. Distributionen til enfamilieboliger med egne affaldsbeholdere er færdig på Falster, men ruller i de kommende uger videre på Lolland. Først sidst i juli eller begyndelsen af august skal den nye beholder tages i brug. Det gælder både på Falster og på Lolland.

– Vi er nu så langt med udrulningen, at vi kan fortælle, at den nye beholder til restaffald og madaffald bliver tømt for første gang i uge 32 og 33. Altså i perioden fra mandag den 7. august til fredag den 18. august, oplyser kommunikationskonsulent Kenneth Prehn fra REFA.

Ny sortering fra slutning af juli
I ugerne op til den første tømning (uge 30 og 31) vil skraldemanden tømme den gamle beholder til restaffald for sidste gang. I den forbindelse sætter han et orange klistermærke på den gamle beholder med følgende besked: ”Denne affaldsbeholder er tømt for sidste gang”.

Det orange klistermærker er samtidig besked om, at nu skal den nye beholder til restaffald og madaffald tages i brug – og at den nye affaldssortering er i gang.

Vigtigt at vente på orange klistermærke
Selv om mange enfamilieboliger har haft den nye beholder stående længe, er det meget vigtigt, at den ny beholder til restaffald og madaffald først tages i brug, når den gamle beholder er tømt for sidste gang og udstyret med et meget tydeligt orange klistermærke.

– Der er ikke nogen fidus i at bruge den nye beholder før tid! Den bliver simpelthen først tømt i uge 32 eller 33, understreger REFAs kommunikationskonsulent.

Fire nye piktogrammer til gammel to-rumsbeholder
Den nuværende beholder til glas, metal og papir skal også benyttes i den nye ordning, men den udstyres med fire piktogrammer for affaldstyperne glas, metal, papir og pap.

– Det er vigtigt, at den nuværende beholder til glas, metal og papir er tilgængelig, så vores medarbejdere kan sætte de fire piktogrammer på, understreger kommunikationskonsulent Kenneth Prehn og tilføjer:

– Desværre er beholderne ikke altid tilgængelige. I de tilfælde lægger vi besked i postkassen, så vi kan få monteret piktogrammerne.
Selv om den nuværende beholder bliver udstyret med fire nye piktogrammer, må beholderen naturligvis benyttes som hidtil. Og den bliver naturligvis også tømt.