Plast Genbrugsplads Refa

Genbrugspladser

REFA har 14 genbrugspladser fordelt på hele Lolland-Falster. Vi er altid tæt på dig, når du skal af med genanvendeligt affald.

Alt undtagen dagrenovation

På genbrugspladsen kan du komme af med alt andet end dagrenovation. Er du i tvivl om, hvordan du skal sortere dit affaldet, er du velkommen til at spørge en af vores miljøvejledere på pladsen.

REFA-modellen er bygget til dig

De fleste af vores genbrugspladser er indrettet efter REFA-modellen, hvor containerne er placeret rundt om en stor platform. Trafikken på platformen er ensrettet, og du læsser dit sorterede affald direkte ned i den rigtige container. Og så slipper du for uhensigtsmæssige løft og upraktiske containerhøjder.  

Klare sække og god vejledning

For at sikre en bedre sortering, skal alt affald være uden emballage eller i klare sække. Klare sække gør det lettere for miljøvejlederen at se, hvordan affaldet er sorteret, og om affaldet må modtages på genbrugspladsen. Samtidig er det lettere at vejlede om, hvilke containere affaldet skal afleveres i.

Asbest, eternit, tagplader og isolering SKAL altid pakkes ind

Asbest, eternit, tagplader og isolering skal altid afleveres pakket ind i folie eller klare sække. Der er en stor sandsynlighed for, at disse materialer indeholder asbest. Støv fra asbest er sundhedsfarligt og kan afstedkommer alvorlig sygdom i lunger og luftveje.

Vi vil gerne passe godt på dig og vores medarbejdere

En tur på genbrugspladsen skal være en tryg oplevelse både for dig og for vores medarbejdere.

Derfor anbefaler vi:

  • Effektiv aflevering af dine ting hurtigt, så lange ventetider undgås.
  • Følg vores medarbejderes anvisninger.
  • Brug pladsens selvbetjening, når du køber sække.
  • Betal med MobilePay. Vi modtager ikke kontanter. 
  • Brug vores sorteringsvejledning – før du kører hjemmefra.

Find nærmeste genbrugsplads og åbningstider i menuen til venstre.