REFA samler kugler til gavn for børn og unge

REFA er glade for at kunne annoncere sit engagement i støtten til Kugledynehjælpen, der sigter mod at hjælpe børn og unge, med begrænsede økonomiske ressourcer, ved at tildele dem kugledyner.

Dette projekt er et skridt i retning af at skabe meningsfuld genbrug af plastkugler fra tomme roll-on deodoranter samt en mulighed for at hjælpe nogle børn og unge.

Kugledynehjælpen er en non-profit organisation bestående af dedikerede frivillige, der gør en forskel ved at indsamle tomme roll-on deodoranter, udvinde og vaske plastkuglerne fra roll-on’en og sy dem ind i bomuldsstof for at skabe kugledyner. Disse kugledyner skaber en øget kropsbevidsthed, som har vist sig at være særligt gavnlige for blandt andet udfordrede personer.

Kugledynehjælpens mission er at sikre, at ingen børn og unge, der kunne have gavn af en kugledyne, går glip af denne mulighed på grund af økonomiske begrænsninger. De frivillige bag projektet arbejder hårdt på at indsamle plastkugler og producere kugledyner, som doneres til ansøgere, der ikke har adgang til dem via det offentlige system og ikke har midlerne til at købe dem selv.

Indsamling

Kugler fra roll-on deodoranter (se en guide til hvordan du fjerner plastkuglen her) og/eller tomme roll-on deodoranter kan indleveres i den røde kasse sammen med farligt affald eller på en af REFAs 14 genbrugspladser, hvor der er opsat en beholder til formålet placeret ved siden af farligt affald containeren.

Ansøg

Du kan ansøge om at modtage en kugledyne via Kugledynehjælpens hjemmeside. Læs mere om Kugledynehjælpen og ansøg her.

Facts

  • Kugledynerne fra Kugledynehjælpen er gratis og doneres til udfordrede personer – primært børn og unge.
  • Kugledyner afhjælper søvnproblemer, uro i søvn, motorisk og psykisk uro og styrker kropsfornemmelsen.
  • Kuglerne stimulerer berøringssansen og muskel- og ledsanser, da vægten af de løsliggende kugler på en behagelig måde giver punktvise tryk på kroppen.
  • Kugledynen kan især hjælpe personer med ADHD, stress eller angst.
  • En tommelfingerregel er, at kugledynen skal veje omkring 10 procent af kropsvægten.
  • Kugledynehjælpens frivillige indsamler i hele Danmark og producerer kugledyner, der hver indeholder op til flere tusinde plastkugler. 
  • En kugle vejer i snit 3 gram, og det vil sige, at en dyne på 9 kilo indeholder cirka 3.000 kugler.
  • I 2022 har kugledynehjælpen hjulpet i alt 334 børn og unge.
  • Kugledynehjælpen søger frivillige. Tilmeld dig her som frivillig.