Gør affaldssortering nemt

Invitér den nye indsamlingsordning indenfor i hjemmet og start din affaldssortering i køkkenet, på badeværelset og i gangen.

Affaldssortering i 10 fraktioner kan hurtigt blive uoverskueligt, hvis det skal foregå ude ved affaldsbeholderne. Vi anbefaler derfor, at du indretter dit hjem, så din affaldsløsning er let tilgængelig i hverdagen. Det vil gøre affaldssortering i 10 fraktioner nemmere for dig og for familien.

Gør din affaldssortering let tilgængelig

Indret dit hjem, så din affaldsløsning er let tilgængelig og start affaldssorteringen på badeværelset, i køkkenet og i gangen. Det kan virke overvældende, men med små justeringer og billige tiltag, kan affaldssorteringen være både praktisk og dekorativ. Find inspiration her

Lær familien om affaldssortering og genanvendelse

Det kan være en god ide, at tale med familien om den nye indsamlingsordning. Det vil sikre en bedre affaldssortering, uanset hvem der går ud til affaldsbeholderen med affaldet. Det kan være svært at forklare og forstå. Heldigvis findes der gode værktøjer og hjemmesider til at hjælpe. Vi anbefaler:

Sorteringsappen Perfect Waste

Download sorteringsappen

  • Perfect Waste til Android her.
  • Perfect Waste til iOS her.

Sådan sorterer du korrekt

Link til Miljøstyrelsen hjemmeside hvor du kan se “Sådan sorterer du korrekt” og videoer med “Affaldets rejse. Du finder den her

Showroom på genbrugspladsen

Du er naturligvis også meget velkomne til at besøge den lokale genbrugsplads og se de nye affaldsløsninger og beholdere i vores showroom. De udstilles fra 1. februar 2023. Find din nærmeste genbrugsplads her.

Stil beholderne et godt sted

Tænk over hvor og hvordan dine beholdere er placeret, så det er let og praktisk for alle i familien at komme til dem. Beholdere, der ikke er fyldte, kan være følsomme for blæst og storm og vælte – hvis det er tilfældet, skal de måske flyttes til et sted, hvor der er læ, eller du kan overveje at bygge et læhegn eller renovationsskur. Der findes mange smarte og flotte løsninger i byggecentrene.