Tekstilaffald

Hvad er tekstilaffald?

Tekstilaffald er tekstiler som ikke kan genbruges af andre uden reparation eller forarbejdning. Det vil sige tekstiler, som er hullede, plettede eller slidte. Et par jeans, som du ikke længere kan passe i størrelsen, er derfor ikke tekstilaffald, da en anden vil kunne få glæde af disse. Vi opfordrer derfor til at tekstiler, tøj, håndklæder og sengetøj som kan benyttes af andre personer indleveres til direkte genbrug. Du kan læse mere om direkte genbrug her.

Indsamling af tekstilaffald

Enfamilieboliger/etageejendomme/sommerhus:
Tekstilaffald indsamles med storskrald fire gange om året. Storskrald kan bestilles til din husstand via REFA Selvbetjening.

Det er vigtigt, at tekstilaffaldet er tørt. Det vil sige, at tekstilaffaldet ikke må være vådt eller fugtigt, da dette kan forårsage mug, hvilket gør, at tekstilaffaldet ikke længere kan genanvendes.

Tekstilaffald skal indleveres i en gennemsigtig plastpose, som er forsvarligt lukket.

Du er naturligvis fortsat velkommen til at indlevere tekstilaffald på genbrugspladsen. Hver dog opmærksom på, at genbrugspladsen har to forskellige containere – en til tekstilaffald og en til tekstiler.

Containeren markeret med “Tekstilaffald” er til ødelagte og slidte tekstiler.
Containeren markeret med “Tekstiler” er til genbrugstekstiler.

Genanvendelse af tekstilaffald

Selvom dine lagner er blevet slidte, dine strøm­per er hullede, og dine bluser er helt forvaskede, så er de stadig noget værd. Tekstilfibrene kan nem­lig stadig bruges og laves om til f.eks. tæpper og klude. Der findes også fabrikker, der splitter tøjet op i enkelte tråde, så man får en ny tråd til at sy tøj af.